США пообіцяли росіянам жорстко реагувати на загрози для своїх літаків у Сирії

Речник Пентагону Джефф Девіс заявив, що США в разі виникнення загроз не вагатимуться, аби захистити своїх пілотів у Сирії

Ця заява пролунала у відповідь на обіцянку РФ брати на приціл літальні апарати міжнародної коаліції під егідою США в небі над Сирією, передає Washington Examiner.

"Ми знаємо про заяву Росії. Ми не прагнемо конфлікту із жодною зі сторін конфлікту в Сирії, окрім "ІДІЛ", але ми не вагатимемося, якщо треба буде захищати себе або наших партнерів, у тому випадку якщо вони опиняться під загрозою", - сказав Девіс.

Ще один представник США полковник Райан Діллон заявив, що літаки коаліції продовжать проводити операції над Сирією, атакуючи сили "ІДІЛ" та здійснюючи повітряну підтримку наземних союзницьким військам.

Водночас він сказав, що авіація коаліції уникатиме тієї частини повітряного простору Сирії, яку зазначила Росія у своїй заяві.

"В результаті недавніх зустрічей, пов'язаних з сирійським режимом і російськими силами, ми зробили обачні заходи з переміщення літаків над Сирією, щоб продовжувати атакувати війська "ІДІЛ", забезпечуючи при цьому безпеку наших льотних екіпажів з урахуванням відомих загроз на полі бою", - зазначив Діллон.