Терористи гатять із забороненої зброї в зоні АТО, 6 бійців ЗСУ - поранені

За минулу добу шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

За минулу добу російсько-терористичні злочинні угруповання 47 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, при чому 10 разів використовували 120-мм міномети, які заборонені Мінськими угодами. 

Бойовики 21 раз порушили режим припинення вогню на Приморському напрямку. Вони гатили по позиціям в районі Павлополя, Чермалика, Широкиного та Миколаївки з мінометів калібру 120-мм, а з 82-мм мінометів - поблизу Водяного. На цих же ділянках, а також біля Талаківки й Лебединського,терористи також застосовували гранатомети та стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку вчора було зафіксовано 11 ворожих обстрілів. Поблизу Авдіївки та в районі Кам'янки окупанти вели вогонь зі 120-мм й 82-мм мінометів та різноманітного піхотного озброєння. Позиції ЗСУ на підступах до Луганського, що на Світлодарській дузі, потрапили під вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Таку саму зброю бойовики використовували ввечері у південному передмісті Авдіївки. 

Окупанти 15 разів порушили "режим тиші" на Луганському напрямку. Позиції в районі Кримського, Троїцького, Новотошківського та Золотого обстріляли з мінометів. Тим часом опорні пункти в районі Катеринівки, Новоолександрівки, Новозванівки, Станиці Луганської та Щастя накрили вогнем зі стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП.  

"В результаті ворожих обстрілів минулої доби шестеро військовослужбовців зазнали поранень", - наголосили у штабі.