Закон щодо реінтеграції Донбасу не регулює введення воєнного стану

Введення воєнного стану не регулюється законопроектом щодо реінтеграції територій Донбасу

Про це заявив очільник фракції БПП Артур Герасимов у кулуарах Верховної Ради, повідомляє "112 Україна".

"Що стосується цього законопроекту, введення воєнного стану не регулюється цим законопроектом. Це окремий правовий стан певних територій, які зараз механізми присутні сьогодні", - наголосив він.

Говорячи про ЗСУ, Герасимов зауважив, що законопроект врегулює питання стосовно використання військових під час оголошення війни та під час проведення АТО. 

За його словами, наразі консультації щодо проекту реінтеграції Донбасу перебувають на заключній стадії, він містить дві важливі частини, одна з яких стосується АТО, завдяки якій війська зупинили Росію та звільнили частину території Донбасу. 

"Але наразі, коли ми виграли час, відновили армію, відновили оборонну промисловість і коли ми ведемо гібридну війну з використанням дуже "цікавих" методів наших ворогів, ми маємо перейти на зовсім новий, більш глобальний рівень відповіді припинення російської агресії. Тому якщо ви подивитеся з цього боку, - це новий рівень протидії агресору", - пояснив Герасимов.

Він додав, що другий пункт стосується реінтеграції Донецької та Луганської областей.

"Тут ключове питання – не можна будувати стіну, не можна просто забувати про ці території і відділяти їх від України. Донбас – це Україна", - підсумував Герасимов.