Законопроект про повернення Донбасу дозволяє президенту вводити воєнний стан, - нардеп

Законопроект щодо відновлення суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донбасу дозволяє вводити воєнний стан на розсуд президента

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав народний депутат, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, законопроект щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей дозволяє вводити воєнний стан на розсуд президента України. Така пропозиція знаходиться в руслі нинішнього законодавства.

"Проте потрібно розуміти, що "Закон про правовий режим воєнного стану" - це не інструмент використання ЗСУ, як чомусь упевнений багато хто. Воєнний стан може вводитися і без стану війни, а лише у разі її загрози. Він полегшує в певних ситуаціях забезпечення використання ЗСУ", - пояснив Тимчук.

Як написав нардеп, закон "Про правовий режим воєнного стану" спрямований на вирішення адміністративних питань "під військових", на обмеження прав громадян і ЗМІ, і так далі.