Часом НАБУ стає органом політичного впливу, - Бурбак про справу Розенблата-Полякова

Глава парламентської фракції "Народного фронту" Максим Бурбак прокоментував скандал навколо депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова

Про це він сказав у коментарі журналістам у кулуарах ВР, передає Цензор.НЕТ.

Бурбак зазначив: "Коли буде подання, тоді і будемо говорити про це правопорушення".

Глава фракції заявив: "Тепер можна сказати про головне. Я очікую також від НАБУ, від САП справ на колишніх одіозних регіоналів, які зараз перебувають у фракції "Опоблоку" і які представляють п'яту колону Кремля. Я хочу, щоб всі ті справи за злочинами економічними, які були за часів правління банди Януковича, також ними розслідувалися.

По-друге, фракція "Народного фронту" була однією з основних фракцій, яка розробляла законопроекти про боротьбу з корупцією у вищих ешелонах влади. Ми фінансуємо НАБУ вже другий рік на рівні 700 мільйонів гривень. Це приблизно по мільйону на кожного працівника.

"До речі, мене цікавить позиція НАБУ за фактом вчорашнього інциденту з дружиною Максима Полякова. Тому впевнений: ми повинні почути факти. Раз. Побачити подання- два. І тоді на рівні профільного комітету займатися цією справою", - сказав нардеп.

Відповідаючи на питання "чи буде "Народний фронт" вислуховувати Полякова, Бурбак підкреслив: "Ми сьогодні вже в сесійній залі зібралися. Він нам все пояснив. Навів аргументи щодо того, що жодним чином не має встосунку до бурштину - раз. По-друге, хочу нагадати, що фракція "Народного фронту" бореться з нелегальним видобутком бурштину. І взагалі ми не голосували за законопроекти щодо бурштину, оскільки вважаємо, що тут краще правоохоронним органам попрацювати.

"По-друге, я хотів би почути факти. До речі, нам пан Поляков розповів інцидент з його дружиною, коли озброєні представники правоохоронних органів, неясно яких, напали на його дружину, забрали телефон і зникли в невідомому напрямку. До речі, була викликана поліція, був зафіксований факт правопорушення і щодо нього буде проводиться розслідування, - додав Бурбак.

Говорячи про долю подання на Полякова про зняття депутатської недоторканності, Бурбак заявив: "По-перше, побачмо подання і будемо оперувати фактами. По-друге, бачимо, що відповідальна продуктивна робота з боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади у виконанні НАБУ перетворилася на піар-шоу. Хотілося б, щоб менше було піар-шоу, а більше направлених до суду справ. Часом НАБУ стає органом політичного впливу. Згадаймо справу нашого колеги Миколи Мартиненка. Це, до речі, вперше в історії України - добровільно здавши мандат, він пішов захищатися в суд. Півтора року минуло - де справа?"

"Може, краще врешті-решт зібратися і проголосувати аудитора НАБУ. Провести аудиторську перевірку діяльності. Це також сприятиме розвінчанню деяких міфів і фейків, яких дуже багато в ЗМІ про діяльність НАБУ", - резюмував Бурбак.