На Полтавщині розікрали 6 млн на відновлення Донбасу та відмили 113 млн

СБУ викрила на Полтавщині конвертаційний центр, через який розкрадали виділені на відновлення інфраструктури Донбасу бюджетні кошти

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники укладали фіктивні угоди про послуги з переможцями тендерних торгів, завдяки чому привласнили та перевели в готівку понад 6 млн грн, передбачених на реконструкцію та капітальний ремонт водопроводів, берегів річок та перехресть доріг у Бахмуті Донецької області.

Також організатори конвертцентру у змові з підприємцями налагодили постачання сільськогосподарської продукції до ОРДЛО та Росії. Продукти продавали за готівку, яку переправляли через лінію розмежування та розподіляли гроші на карткові рахунки учасників оборудки з вирахуванням відсотків.

Правоохоронці провели 20 обшуків у Полтавській, Київській, Дніпропетровській областях та районі АТО. Вилучено бухгалтерську документацію, готівку та матеріальні цінності на суму понад 1,19 млн грн, 13 печаток фіктивних підприємств, 43 банківські картки, чекові книжки, носії інформації та бланки податкової звітності до фейкового "міністерства доходів і зборів ДНР".

Загальний оборот незаконно проконвертованих коштів становить понад 113 млн грн. Заарештовано 61 рахунок підприємств, використаних у злочинній схемі.