Прикордонникам підвищили виплати за участь в АТО

Міністерством внутрішніх справ України та Державною прикордонної служби України проведено роботу щодо збільшення рівня грошового забезпечення прикордонникам, які виконують завдання в районі АТО

Про це повідомляє прес-секретар ДПСУ Олег Слободян у Facebook.

За його словами, таким чином ліквідовано диспропорцію у виплаті коштів за участь в АТО між військовослужбовцями ЗС України та Держприкордонслужби, яка існувала впродовж кількох місяців. 

Наказом Міністерства внутрішніх справ України внесено зміни до Інструкції про порядок та розміри виплати винагороди військовослужбовцям Державної прикордонної служби України за безпосередню участь у воєнних конфліктах чи АТО, інших заходах в умовах особливого періоду. Документ передбачає збільшення діючих розмірів винагороди, починаючи з 1 квітня цього року.

Тепер прикордонники, які перебувають на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів першого ешелону отримуватимуть до 7500 гривень, а в інших місцях дислокації в межах визначеного району воєнного конфлікту до 3500 гривень.

Доплати  за квітень та травень 2017 року також проідексовано, належні суми винагороди військовослужбовцям вже виплачено.