"Росава" безболісно пережила втрату російського ринку збуту. PR

Компанія "Росава" безболісно пережила втрату російського та бразильського ринків збуту

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Єдиний в Україні виробник покришок провів значну роботу, аби повністю відмовитися від імпорту сировини з Російської Федерації. Ще три роки тому від північного сусіда отримували понад 90 відсотків сировини.

"95% поставок сировини було саме з Російської Федерації, нашими фахівцями були проведені роботи і повністю диверсифіковані за рахунок таких компаній як "Лансес", "Синтез", "Ексен Мобіл" і на сьогодні ми маємо 100-процентну диверсифікацію сировинних постачань", - розповів голова правління — генеральний директор ПРАТ "Росава" Олександр Даліба.

Щодо продажів, то у 2016 році експорт продукції зріс на третину. А реалізація в Україні зросла на 56%. За перші 4 місяці цього року вдалося наростити об’єми продажів шин на 13%, з них на зовнішні ринки на 24%, а українським споживачам на 11%. "Росава" продовжує лідирувати на внутрішньому ринку.

"За підсумками 2016 року ми займаємо в легковій шині 40% ринку, в легко-вантажній, як тільки що називалося 47% за підсумками перших 4 місяців наша доля займає 35,6%. Друга половина року завжди успішніша за продажами, ніж перша, тому свої 40% частки ринку ми обов'язково наздоженемо", - пояснила заступник комерційного директора з маркетингу ПРАТ "Росава" Олена Мегедь.

Стратегія розвитку компанії передбачає розширення продажів і на зовнішніх ринках. Так, за 5 років частка у Європі має зрости з 15 до 24 відсотків, а в країнах Америки з 2,5 до 7%.