СБУ і Нацполіція проводять серію обшуків на Запоріжжі, - ЗМІ

Обшуки проходять в рамках розслідування ряду злочинів, серед яких - держзрада

Про це повідомляє місцеве видання ZаБор.

У Мелітополі і Мелітопольському районі Запорізької області співробітники СБУ і Нацполіціі проводять одночасно цілу серію обшуків. За неофіційною інформацією, їх 13.

Зокрема, обшуки сьогодні, 20 червня, проходять у депутат Запорізької облради від "Опозиційного блоку" Валерія Горбаня в селі Костянтинівка. Так, до недавнього часу Горбань був керівником районної організації "Опоблоку" і помічником нардепа Євгена Балицького - ініціатора скандальної ходи "Безсмертного полку" в Мелітополі 9 травня. 

"Дійсно, зараз в Мелітополі і Мелітопольському районі Запорізької області співробітниками УСБУ в Запорізькій області і ГУ Нацполіціі в Запорізькій області проводиться одночасно більше 10 обшуків. Санкціоновані обшуки проводяться в рамках розслідування ряду кримінальних проваджень, серед яких - по ст. 111 КК України -" Державна зрада ", - повідомив помічник начальника УСБУ в Запорізькій області Сергій Левченко.

Обшуки проводяться у осіб, пов'язаних з Катериною Уманець - лідером "АнтиМайдану" Мелітополя, яка на центральному російському ТБ заявила про те, що в Мелітополі люди через відсутність грошей на проїзд розплачуються в маршрутках сіллю.