ЗМІ показали концепцію законопроекту про повернення Донбасу

Українські ЗМІ оприлюднили концепцію законопроекту про повернення окупованих територій Донбасу

Документ виклало "Громадське" з посиланням на власні джерела.

Концепція законопроекту включає 6 пунктів, у першому з яких ідеться, що на окремі райони Донецької та Луганської областей поширюється правовий режим тимчасово окупованої території України.

Також документ визначає, що метою законопроекту і відповідної державної політики є звільнення окупованих територій, та наголошує на приорітетності політико-дипломатичного шляху відновлення територіальної цілісності.

При цьому в числі головних засад політики законотворці називають опору саме на власні сили у поєднанні з потенціалом міжнародного співробітництва.

Законопроект передбачатиме створення Оперативного штабу, який підпорядковуватиметься президентові та Генштабу. Обов'язки Оперативного штабу включатимуть планування, організацію та контроль виконання державних оборонних та економічних завдань, а також забезпечення інформаційної та екологічної безпеки в Донецькій і Луганській областях. Начальника Оперштабу призначатиме президент.

Крім того, зазначається, що президент прийматиме рішення про запровадження воєнного стану та застосування армії та інших військових підрозділів.