140 держслужбовцям вручать сертифікати з англійської мови професійного спрямування

22 червня в Києві державні службовці, що представляють Україну на міжнародній арені, отримають сертифікати про успішне проходження спеціальної програми навчання англійської мови

У 2016-2017 роках, в рамках останнього, п’ятого етапу програми «Англійська мова для державних службовців», яку проводить Британська Рада в Україні, близько 500 посадовців отримали знання та навички з ведення переговорів та ділової й професійної комунікації.

У четвер, 22 червня, Британська Рада в Україні вручить державним службовцям, задіяним у процесі євроінтеграції, сертифікати з нагоди завершення курсу англійської мови професійного спрямування. 

Випускників привітають Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Джудіт Ґоф, директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс та Перший заступник Міністра закордонних справ Вадим Пристайко. 

Головна мета проекту «Англійської мови для державних службовців» — удосконалення та розвиток умінь володіння англійською мовою професійного спрямування, поглиблення знання та розуміння відповідної лексики, а також набуття мовних навичок для успішного використання англійської у виконанні своїх службових обов’язків.

Навчальний курс для державних службовців розробила Британська Рада з метою покращення володіння мовою до рівня B2/C1 за шкалою загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти.

«Для нас радісно побачити великий успіх цієї програми за п’ять років її існування. 2500 українських державних службовців пройшли спеціалізовані курси англійської мови, завдяки чому тепер можуть ефективно представляти Україну на міжнародній арені, працюючи з її закордонними партнерами. Ми пишаємося внеском Британської Ради до посиленого євроінтеграційного руху України», – зазначив Саймон Вільямс, директор Британської Ради в Україні.

Проект Британської Ради «Англійська мова для державних службовців» стартував у 2012 році. Протягом усього часу впровадження програми її учасниками стали: Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, Адміністрація Президента України, Міністерство закордонних справ та Дипломатична академія, Міністерство юстиції України, Міністерство освіти і науки України, Державна фіскальна служба України, Міністерство культури України, Державна служба фінансового моніторингу, Міністерство молоді і спорту України, Національна академія прокуратури України.