36 обстрілів за добу: терористи гатять з артилерії у зоні АТО

За минулу добу терористи 36 разів відкривали вогонь по позиціях української армії на Донбасі, внаслідок чого один військовий зазнав поранень

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що минулої доби бойовики 5 разів використовували важке артилерійське озброєння, заборонене Мінськими угодами.

На Приморському напрямку було зафіксовано 18 ворожих обстрілів. По опорним пунктам неподалік від Талаківки гатили зі ствольної артилерії калібру 122 мм і протитанкових гранатометів, там же працював ворожий снайпер. Позиції поблизу Гнутового накрили вогнем з 82-мм мінометів, а в районі Широкиного, Водяного, Павлополя, Новомихайлівки та Мар'їнки - з гранатометів та стрілецької зброї.

Окупанти 6 разів порушили режим припинення вогню на Донецькому напрямку. Близько 6-тої години вечора терористи відкрили вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів по позиціях ЗСУ в районі Кам'янки. Опорні пункти у передмісті Авдіївки обстріляли із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів. Також укріплення поблизу Авдіївки до опівночі накривали вогнем з гранатометів, стрілецької зброї різних калібрів та 82-мм мінометів. Проти оборонців  Верхньоторецького вороги застосовували піхотне озброєння та БМП.

На Луганському напрямку ситуація була напруженою в районі Бахмутської траси. Там російсько-окупаційні війська гатили з важкої артилерії. Опорні пункти поблизу Кримського обстріляли з 152-мм артилерійських систем та мінометів калібру 120 мм, а неподалік Новозванівки -  з 82-мм мінометів та озброєння БМП. Також порушення бандитами "режиму тиші" зафіксовані поблизу Щастя, Станиці Луганської та Новоолександрівки, де противник переважно застосовував гранатомети та стрілецьку зброю.

"Внаслідок вчорашніх ворожих обстрілів один український воїн отримав поранення", - наголосили у штабі.