На місці згорілого будинку на Хрещатику може з'явитись елітна висотка

Екс-депутат Київради, активіст Олена Терещенко-Єскіна переконана, що причиною пожежі у будівлі колишнього Центрального гастроному на Хрещатику є підпал

Про це вона написала у Facebook.

"Палає будівля Центрального Гастроному на вулиці Хрещатик, 40/1, впевнена, це підпал! Те, що не вдалося зруйнувати німцям та більшовикам, зараз знищують сучасні варвари-окупанти Києва!", - написала Терещенко-Єскіна.

Вона вважає, що підпал влаштували, щоб здійснити незаконну реконструкцію гастроному. 

"Ми довго блокували протиправну реконструкцію цієї пам'ятки, заради здійснення якої і потрібна пожежа! Впевнена, шляхом підпалу пам'ятку планують просто знести! Це ми вже проходили відносно величезної купи київських історичних будинків!", - наголосила Терещенко-Єскіна. 

Активіст нагадала, що кілька років тому об'єднання громадських організацій "Київське Віче" вимагало повернути будинок по вулиці Хрещатик 40/1, а також ділянку 0,15 га, на якій він розташований, у власність міста.

"Від об’єкту раніше планувалося залишити лише фасадні стіни, й вписати в них майбутній багатоповерховий офісний центр з двома підземними паркінгами . Мінкульт проект протиправно ухвалив, але затверджена висотність – 12 поверхів + 2рівневий підземний паркінг, звісно, не є остаточною, хоча відповідно до злочинного проекту реконструкції висотність майбутнього монстру досягає вже 55 метрів, у той час коли висота ЦУМу – 44 метри", - повідомила Терещенко-Єскіна.