Напад терористів "ДНР" на патруль ОБСЄ: місія розповіла деталі

Вчора озброєні бойовики здійснили напад на представників ОБСЄ на окупованій території Донецької області

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

У відомстві розповіли, що вчора партуль ОБСЄ з 6 осіб на двох броньованих автомобілях перебував на спостережному пункті. Цей пункт знаходиться на залізничній станції у місті Ясинувата, яке було окуповано терористами "ДНР". За 150 метрів від цього місця також перебував такий самий патруль.

Місія побачила двох чоловіків у формі військового типу, один з яких був озброєний автоматом (типу АК) і прямував у західному напрямку, на відстані близько 80 метрів від позиції спостерігачів. Об 11 ранку обидва патрулі почули чергу зі стрілецької зброї та визначили, що вона лунала з місця, де перебували двоє чоловіків.

Обличчя чоловіків були закриті балаклавою та пов’язкою, вони почали агресивно вигукувати щось у бік патрульних, після чого пішли. Через 10 хвилин обидва патрулі залишили це місце.

Втім, коли члени другого патруля збиралися від'їжджати, озброєний чоловік підбіг до їхнього авто і спробував спочатку відкрити двері з боку водія, а потім розбити прикладом бокове скло. Цього йому зробити не вдалося, тож він побіг за першим автомобілем патруля № 2.

Після цього зловмисник повернувся і направив автомат на водія та пасажира на передньому сидінні в другому автомобілі патруля № 2.

"У відповідь на цю загрозу обидва співробітники Місії підняли вгору руки. Коли озброєний чоловік підійшов до бокової частини автомобіля і спробував відкрити двері з боку пасажира на передньому сидінні, водій натиснув на педаль газу", - наголосили у відомстві.

Коли автомобіль від’їжджав, озброєний чоловік вдарив прикладом праве бокове заднє скло з правого боку, тим самим трохи пошкодивши його. Потім спостерігачі побачили, що він випустив у повітря чергу зі стрілецької зброї, а затим здійснив три постріли, які було спрямовано на автомобіль патруля.

"Кулі в автомобіль не влучили. Об 11:21, коли всі автомобілі патрулів СММ покидали цей район, спостерігачі бачили, що озброєний чоловік тримав їх на прицілі свого автомата. Згодом спостерігачі благополучно повернулися на свою базу в Донецьку", - підсумували в ОБСЄ.