СБУ викрила дві нарколабораторії, що "заробляли" до 10 млн грн на місяць

В Одесі та Черкасах правоохоронці викрили дві потужні лабораторії з виготовлення наркотиків із контрабандних інгредієнтів

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

В Одесі троє місцевих мешканців організували виготовлення амфетаміну та метамфетаміну в орендованій квартирі. Під час обшуків правоохоронці затримали організатора та двох "хіміків", вилучивши 3,8 кг амфетаміну, понад 100 г метамфетаміну та лабораторне обладнання.

Щотижня нарколабораторія виготовляла 3-5 кг наркотиків і приносила ділкам щомісячний прибуток до 10 млн грн. Наркотики злочинці продавали виключно оптовими партіями обмеженому колу постійних дилерів. Сировину для виготовлення зілля ділки отримували контрабандою.

У Черкасах затримали п’ятьох учасників банди, що виготовляла та продавала партії амфетаміну на Черкащині та Київщині. Зловмисники облаштували лабораторію в орендованій квартирі у центрі міста.

Під час обшуку в квартирі вилучили обладнання для виготовлення наркотиків, інгредієнти, 50 г амфетаміну. Злочинці продавали наркотик через розгалужену мережу дилерів, щомісяця виготовляючи до 3 кг амфетаміну. Лабораторія діяла 4 місяці. За цей час наркоділки встигли продати понад 10 кг амфетаміну.