У США вчителі матимуть при собі зброю під час уроків

Освітяни штату Колорадо (США) проходять тренінги з користування зброєю під час навчального процесу та надання першої медичної допомоги

Про це повідомляє BBC.

Триденний курс, який складається з вогневої підготовки та медичного навчання, був запущений у вівторок, 20 червня, у окрузі Уелд поблизу Денвера. Тренінг проходять 17 співробітників загальноосвітніх шкіл, які хочуть "озброїтися першими".

Повідомляється, що пілотна програма дозволить добровольцям приходити до шкіл з вогнепальною зброєю, що передбачено американським законодавством про приховане носіння зброї.

Навчальний курс, який викладається фахівцями з безпеки, розроблено спільною ініціативною групою батьків, правоохоронців і медиків, котрі вважають, що американські школи є "зручною мішенню" для насильства. 

Як наголошується, мета цієї спецпідготовки полягає не в тому, щоб замінити поліцію чи служби безпеки, а щоб "дозволити вчителям, адміністраторам та іншим особам вміти швидко припиняти шкідливе насильство" та "надавати необхідну медичну допомогу".

Група була створена після масового розстрілу дітей у початковій школі "Сенді Гук" в Коннектикуті в грудні 2012 року, коли 20-річний зловмисник застрелив 20 неповнолітніх та шістьох представників шкільного персоналу.