В інтересах росіян "Укрзалізниця" занизила тарифи на $10 млн, - ГПУ

Службовці "Укрзалізниці" в інтересах російських гірничо-збагачувальних холдингів та експедиторських компаній безпідставно занизили тарифи, через що державі нанесено збитки на суму понад $10 млн

У їхніх діях ГПУ вбачає ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба ГПУ.

Окрім того, під час досудового розслідування перевіряється інформація Служби безпеки України щодо впливу окремих осіб, неформальних "наглядачів", на прийняття рішень керівництвом "Укрзалізниці", проведення окремими особами несанкціонованих перемовин від імені вказаного товариства на території Російської Федерації, що призвело до "спричинення шкоди інтересам держави та отримання незаконних прибутків російськими фінансово-промисловими групами". 

У зв’язку з цим 20 червня 2017 року слідчими Генеральної прокуратури України спільно з співробітниками Головного управління "К" Служби безпеки України проведено обшуки в приміщеннях ПАТ "Українська залізниця", а також за місцем праці і проживання причетних до протиправної діяльності осіб.