В уряді розповіли, коли збільшать мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію

Законопроект щодо пенсійної реформи передбачає збільшення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років з 2018 року

Про це під час брифінгу заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Перенесення початку збільшення страхового стажу з 2018 на 2020 рік - це уряд розглянув спільно з іншими зацікавленими сторонами, і було ухвалено таке рішення, що початок збільшення страхового стажу буде відбуватися так, як це передбачено в урядовому законопроекті, з 1 січня 2018 року ", - наголосив він.

Рева зауважив, що коефіцієнт страхового стажу при призначенні нових пенсій становитиме 1 (одиницю) вже з 1 січня 2018 року. 

За його словами, Кабінет міністрів врахував пропозицію Національної ради реформ, в результаті чого в законопроекті щодо пенсійної реформи встановили максимальну суму зарплати, з якої сплачується єдиний соціальний внесок, в розмірі 15 мінімальних зарплат.

Рева також розповів, що законопроект щодо пенсійної реформи передбачає виплату соціальної допомоги для людей, що досягли пенсійного віку, але не отримують пенсії через брак трудового стажу