Вбивством Вороненкова у Росії займається слідчий, що сфабрикував проти нього справу, - вдова

Порушену Слідчим комітетом РФ справу про вбивство в Києві екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова веде слідчий Денис Жеренов, який у 2011 році сфабрикував відносно нього кримінальну справу

Про це повідомила вдова загиблого політика Вороненкова Марія Максакова, передає Укрінформ.

"Мені незрозуміло багато з того, що відбувається, тому що слідчий, який розслідує вбивство Дениса (Вороненкова - ред.), - він же з 2011 року займався фабрикуванням проти нього кримінальної справи. У нього (Вороненкова) був депутатський імунітет, тому це слідство велося щодо невстановленої особи, але всі чудово знали, щодо кого він (слідчий - ред.) фабрикує дійсну брехню", - сказала Максакова.

Вона додала, що прізвище слідчого Жеренов. "Саме цей слідчий, який фабрикував справу, розслідує вбивство громадянина України на території України. Як цим можна займатися? Хоча я розумію, завдяки яким механізмам це все відбувається", - сказала вона.

Максакова також заявила, що після вбивства Вороненкова вона становить для Росії значно більшу проблему, ніж її покійний чоловік.

Читайте також: Крим, школа диверсантів, Нацгвардія. Хто такий вбивця екс-депутата Вороненкова

"Ось там, біля готелю "Прем'єр Палац", вони вбили не тільки його, вони вбили все, що в мені було компромісним, жалісливим... На цьому етапі вони створили з мене більшу проблему, ніж Денис. Причому цю проблему створив не  Путін, не адміністрація президента, не Кремль, а люди, які в своїх інтересах в зв'язці з криміналітетом", - заявила вона.

На її думку, до вбивства її чоловіка російські спецслужби залучили кримінальні кола.

"Я би не стала проводить лінії між спецслужбами і криміналітетом. Кримінал прекрасно співпрацює, працює з ними і навіть чекає, коли їх попросять виконати для них якусь роботу", - резюмувала вона.