На Донбасі 35 обстрілів за добу: терористи б'ють з танкових гармат по ЗСУ

За минулу добу внаслідок бойових дій на сході України один український військовослужбовець зазнав поранень, ще один - травмувався

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Минулої доби бойовики 35 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, при чому 5 обстрілів окупанти здійснили, застосовуючи заборонене Мінськими угодами озброєння.

Окупанти 14 разів порушили режим припинення вогню на Приморському напрямку. Опорні пункти в районі Водяного, Гнутового, Талаківки, Мар'їнки та Красногорівки накрили вогнем з гранатометів та стрілецької зброї. Позиції бійців ЗСУ неподалік Старогнатівки обстріляли з 82-мм мінометів. Пізно ввечері терористи гатили з міномету калібру 120 мм поблизу Лебединського.

На Донецькому напрямку ввечері було зафіксовано 6 ворожих обстрілів. В районі Кам'янки та Опитного окупанти били з потужних танкових гармат калібром 125 мм. З околиць тимчасово окупованого Донецька бойовики обстрілювали наші опорні пункти неподалік Пісків з гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП. Південне передмістя Авдіївки двічі потрапило під вогонь з гранатометів різних модифікацій, а в районі Зайцевого бандити били з великокаліберних кулеметів.

Вдень терористи застосовували артилерію в районі Кримського та Трьохізбенки на Луганському напрямку. Оборонців Троїцького та Новоолександрівки обстріляли з мінометів калібру 82 мм, а захисників Кримського - з протитанкового ракетного комплексу. В районі Новозванівки, Станиці Луганської, Валуйського та Жовтого російсько-окупаційні війська відкривали вогонь здебільшого з піхотного озброєння, на окремих ділянках - з БМП.

"Минулої доби внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗС України отримав поранення, ще один український воїн – бойове травмування", - наголосили у штабі.