У Польщі ухвалили зміни до закону про працевлаштування українців

Сейм Польщі ухвалив новий законопроект про популяризацію працевлаштування та установ ринку праці, нові правила, зокрема, стосуються і працевлаштування українців

Про це повідомляє "Польське радіо".

Законом зокрема, передбачено введення платежу (30 злотих) за реєстрацію заяви працедавця про намір працевлаштувати іноземця.

Пропоновані в законі рішення стосуються іноземців, котрі виконують довгострокову роботу у Польщі. Мова йде про громадян Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України та Росії, котрі зможуть користуватися спрощеною процедурою доступу до ринку праці.

"Це зменшить зловживання та забезпечить фінансові надходження, що будуть використані старостами для виконання цього завдання. Це дозволить ефективніше обслуговувати зацікавлених осіб повітовими управліннями праці. Планується, що платіж, вказаний у розпорядженні, буде невеликим і становитиме 30 злотих", - наголошено в обґрунтуванні до рішення.

Відтепер, крім права на роботу введено дозвіл на сезонну роботу, що видаватиме староста на період восьми місяців протягом року. Закон передбачає внесення платежу 30 злотих за реєстрацію заяви працедавця про намір працевлаштування іноземців.

Заяву можуть не зареєструвати, якщо управління визнає, що документ був складений з корисливою метою або буде використаний іноземцем для інших потреб, ніж виконання праці.