Розкрадання на 230 мільйонів: ГПУ обшукала "Укрхімтрансаміак"

Генпрокуратура України спільно з СБУ провела обшук на державному підприємстві "Укрхімтрансаміак", керівники якого підозрюються у привласненні державних коштів

Під час обшуку вилучено документи, повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначається, що обшук проведено в межах розслідуваннязлочинної діяльності службових осіб ДП "Укрхімтрансаміак", які пов’язані з проведенням на підприємстві удаваних конкурсних торгів, що заподіяло збитки державі на суму понад 230 млн грн. 

“Як встановлено слідством, роботи підрядниками (переможцями тендерів) не виконувались і виконані бути не могли через відсутність у них відповідного промислового устаткування та отриманих у встановленому законом порядку дозволів та ліцензій. Однак вказані факти не стали на заваді службовцям ДП "Укрхімтрансаміак" у визначенні переможців торгів та наданні останнім передоплати за "роботу" у розмірі від 80 до 100 відсотків”, - йдеться в повідомленні.

Як нагадали у відомстві, ГПУ підозрює колишнього генерального директора Укрхімтрансаміаку у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.