ГПУ зунипила роботу унікального кар’єра Фірташа на Житомирщині

Всупереч бездіяльності місцевої прокуратури Генпрокуратура наклала арешт на компанію Дмитра Фірташа, яка постачала стратегічно важливу сировину до окупованого росіянами Криму

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив у Житомирі під час виїзної наради з місцевими прокурорами, передає Еспресо.TV.

За його словами, йдеться про ТОВ "Валки-Ільменіт", розташоване у селищі Іршанськ Володарсько-Волинського району Житомирської області. "Це кар’єр, який єдиний постачає сировину в окупований Крим для підприємства "Кримський титан", - пояснив генпрокурор.

Як сказав Луценко, дозвіл на видобуток руди на цьому підприємстві "зупинено": "Державна геологічна служба зупинила видобуток у цьому ТОВ".

В зв’язку з цим, заявив генпрокурор, "Гюндуз Мамедов (прокурор Автономної Республіки Крим – ред.) сьогодні зайшов на це підприємство, провів обшуки законні, наклав арешт і на тому це кіно закінчується".

"Передайте вітання Фірташу або його посланцям, які з Вами, очевидно, системно працюють! Я не розумію цього! Якої холери Ви поставляєте стратегічну сировину в окупований Крим", - з обуренням звернувся Луценко до прокурора Житомирської області Любомира Війтовича.

Своєю чергою, Війтович спробував розповісти про оскарження рішення щодо виділення 95 га для видобутку ільменіту.

"В 2016 році у зв’язку з виділенням додаткових земель, 95 гектарів, нами було заявлено позов. І ми чудово розуміємо і знаємо, що там знаходиться ільменіт. І за результатами розгляду позову рішення першої інстанції було прийняте на нашу користь. Але не зважаючи на це, з незрозуміло яких причин обласна рада оскаржує наше рішення про те, що ми повернули у власність 95 гектарів", - пояснював Війтович.

Проте Луценко зазначив, що вони зараз говорять про різне, "про тепле і кисле".