Княжицький закликав перевірити фінансування усіх антиукраїнських ЗМІ

Правоохоронці мають провести перевірку походження коштів на рахунках проросійських ЗМІ

Про це депутат "Народного фронту", очільник Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради україни Микола Княжицький написав на Facebook

"Було б непогано, щоб органи правопорядку перевірили джерела фінансування усіх антиукраїнських джерел поширення інформації", - заявив він у зв’язку зі скандалом із сайтом Страна.ua.

Таку діяльність держави політик називає не обмеженням свободи слова, а "захистом від ворога у гібридній війні".

Читайте також: Хто такий Ігор Гужва: Засновник "Вестей","старий друг" Кремля, приятель Клименка

"Страна. ua - не засіб масової інформації, а засіб масової антиукраїнської пропаганди. Як Раша тудей, Спутнік, Росія-24 та інші", - зазначає Княжицький.

Водночас пропагандистська спрямованість цього видання, як наголошує нардеп, не виключає необхідності дотримання закону у розслідуванні справи Гужви. "Те, що йому інкримінують практикується і іншими сайтами, газетами та телеканалами", - додав він.

  • 22 червня у Києві затримали головного редактора видання Страна.ua Ігоря Гужву за підозрою в отриманні хабаря у $10 тисяч.
  • Пізніше про причини свого затримання розповів сам Гужва. Він зазначив, що хабар йому пропонував нардеп від Радикальної партії Дмитро Лінько за зняття з сайту інформації, яка нібито компрометує його як політика. За відкритими даними, основою для цього матеріалу буцім-то слугували звинувачення на адресу Лінька від радника міністра внутрішніх справ України Іллі Киви.
  • Лінько натомість стверджує, що усе було навпаки і це Гужва вимагав у нього гроші.
  • За даними прокуратури, хабар у Лінька вимагав помічник Гужви.