Рапорт - на стіл. Луценко розлютився на прокурорів, які прогавили розкрадання 6,6 млн

Печерське управління столичної поліції закрило справу про розкрадання чиновниками "Укрзалізниці" 6,6 млн грн, а Київська прокуратура не відреагувала належним чином

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає Еспресо.ТV.

"Питання до Київської прокуратури №6. Громадська організація написала заяву, що під час закупівлі було завищено ціну на 6,6 млн. Якщо це трапилося в Дніпрі, передайте по підслідності до Дніпра, але не закривайте справу. Це укриття злочину. Якщо для вас 6,6 млн державних коштів неважливі й ви закриваєте цю справу, то вибачте, ви не в моїй команді. Я чекаю рапорту", - сказав Луценко.

Генпрокурор уточнив, що розкрадання вчинили чиновники "Укрзалізниці".

"Печерське управління поліції, одержавши провадження розтрати державних коштів службовими особами ПАТ "Укрзалізниці" на 6,6 млн грн, не провело жодної слідчої дії, перекваліфікувало її з ч. 5 на ч. 1 ст. 190 і закрило. 6,6 млн грн, Печерськ, залізниця. Печерська поліція це вважає дріб'язковою справою, яку можна без слідчих дій закрити", - сказав очільник ГПУ.

Луценко також зазначив, що ГПУ під час перевірки скасувала рішення про закриття справи, проте перекваліфікацію досі не скасовано.