Тимошенко більше не посадять за газові угоди з Путіним, - Луценко

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко не притягуватиметься до кримінальної відповідальності за укладення газових домовленостей з Володимиром Путіним

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив у Житомирі під час виїзної наради з місцевими прокурорами, передає Еспресо.TV.

"Я вважаю, що політик має нести політичну відповідальність за прийняте рішення", - наголосив генпрокурор.

При цьому він нагадав, що Тимошенко після призначення його генеральним прокурором заявляла про те, як "сімейство Луценка призначене Порошенком для політичних репресій особисто її, Тимошенко". "Тому я, як представник сімейства, яке особисто репресує Юлію Володимирівну заявляю наступне: в цій країні двічі не судять", - сказав генпрокурор.

Читайте також: Зекономити $47 млрд. Що означає перемога "Нафтогазу" над "Газпромом"

 "Ніякого кримінального провадження щодо Юлії Володимирівни по "газовій" справі бути не може"», - пообіцяв Луценко.

Водночас, за словами Луценка, він теж готовий нести політичну відповідальність за свої рішення, і, як він нагадав, першими його словами зі сцени Євромайдану були вибачення за помилки на посаді міністра внутрішніх справ. "Також я вибачався і за помилки, які сам не здійснював, але тим не менше був у тій команді. Думаю, що так само має вчиняти будь-який інший політик: вибачатися за свої помилки", - додав генеральний прокурор.