У Трускавці триває Форум місцевого розвитку

23-25 червня у Трускавці вже вдруге відбувається ІІ Форум місцевого розвитку

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Захід присвячено обговоренню двох актуальних тем місцевого розвитку – розвитку Карпатського регіону та реформи децентралізації в її різних аспектах. 

Форум покликаний стати унікальною міжнародною платформою обміну досвіду з питань регіонального та місцевого розвитку, а також єдиним на теренах Західної України дискусійним майданчиком з обговорення перспектив координації зусиль органів місцевого самоврядування, виконавчої влади всіх рівнів, бізнесу та неурядових організацій задля забезпечення сталого розвитку та розумного зростання територій.

Сьогодні, в рамках другого дня форуму місцевого розвитку, відбулась панельна дискусія "Карпатська макроекономічна стратегія : чи можемо творити нову якість співпраці в центрі Європи". Учасниками стали очільник українського парламенту Андрій Парубій, голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький, віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та маршалок польського сейму Марек Кухцінський. 

Учасники обговорили перспективу участі Украіни в цій стратегії, зазначивши шо вона матиме позитивні результати не лише для мешканців карпатського регіону а й для посилення віднлосин Украіна-ЄС та польсько- українських відносин зокрема.