Виплата компенсацій і закриття Al Jazeera: арабські країни виставили Катару ультиматум

Саудівська Аравія і ряд інших арабських країн, які розірвали дипломатичні відносини з Катаром, передали емірату ряд вимог для нормалізації відносин

Як повідомляє агентство Associated Press, в розпорядженні якого є даний список з 13 пунктів, серед вимог зокрема, припинення зв'язків з Братами мусульманами, Аль-Каїдою, Ісламською державою, Хезболлою та іншими радикальними групами і припинення фінансування терористичних організацій.

Крім того, Катар має відмовитися від надання громадянства жителям Саудівської Аравії, Бахрейну, ОАЕ і Єгипту, а також видати громадян цих чотирьох країн, які розшукуються за тероризм.

У документі також йдеться, що Катар повинен розірвати дипломатичні відносини з Іраном і видворити з країни всіх представників Корпусу вартових ісламської революції. Дозволяється тільки зберегти торгові відносини з Іраном, які не суперечать американським санкціям.

Крім того, від Катару вимагають закрити англомовну версію телеканалу Al Jazeera, а також припинити фінансування низки інших видань.

Ще від Катару вимагають виплатити невизначену суму компенсації.

Для виконання всіх вимог Катару дається 10 днів.