Торецьку на Донеччині загрожує техногенна катастрофа через обстріли бойовиків

У Торецьку Донецької області через затоплення двох шахт на поверхню піднімається метан, який потрапляє у підвали будівель, що може призвести до вибуху і отруєння людей

Про це заявила українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, передає штаб АТО в Facebook.

Вода потрапляє в підземні виробки через пошкодження ділянки водоводу Горлівка-Торецьк, які виникли в результаті обстрілу з боку ОРДО.

Крім того, в Торецьку введений жорсткий графік водопостачання, майже 35 тисяч жителів міста отримують воду тільки дві години на добу. З підвищенням температури повітря, витрата води істотно збільшилась, і ситуація значно ускладнилася, тому, за словами мера Торецька Юрія Євсікова, в місті в будь-який момент може виникнути епідемія інфекційних захворювань.

Директор Торецького виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства Юрій Нікулін упевнений, що обстежити і відремонтувати водогін можна за два-три дні, однак російська сторона СЦКК не надає гарантій безпеки для ремонтників.