Макрон хоче оновити "нормандський формат" із залученням ОБСЄ

Франція виступає за більш активну роботу в "нормандському форматі" для врегулювання конфлікту на Донбасі

Про це під час спільного брифінгу з президентом Петром Порошенком заявив очільник Франції Еммануель Макрон, повідомляє Еспресо.TV

Він висловив думку, що держави повинні більш тісно співпрацювати через адміністративне партнерство та в сфері бізнесу, енергетики, водних ресурсів і транспорту.

За його словами, Україна вже три роки впроваджує важливі реформи і Франція бачить значні результати від них, зокрема в банківській, енергетичній сферах.

Втім, за його словами, розвитку потребують також судова система та продовження процесу приватизації. Макрон також подякував Україні за те, що вона свого часу підписала Паризьку угоду щодо клімату.  

"Ми налаштовані продовжувати Мінський процес. Ми підтримуємо ідею поновити активну співпрацю в "нормандському форматі" із залученням ОБСЄ. Франція завжди підтримувала суверенітет України в рамках тих кордонів, які визнані на міжнародному рівні. Відповідно, Франція не визнає анексію Криму", - наголосив Макрон.  

Він зауважив, що під час наступної зустрічі у "нормандському форматі" хоче запропонувати цілу низку нових умов для того, щоб усі сторони змогли знайти конкретні рішення для виходу з кризи.