Напад на офіс "Батьківщини": операцію планували спецслужби Росії

Затримані особи, що намагалися закидати київський офіс партії "ВО "Батьківщина" запалювальною сумішшю, діяли за вказівкою спецслужб Росії

Про це заявив керівник Департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко, повідомляє "РБК-Україна".

Він пояснив, що цей інцидент повинен був спровокувати масові акції протесту в Україні. Саме для цього особам, які переховуються на території Росії від українського правосуддя, наказали організувати напад з використанням вибухових пристроїв і запалювальних сумішей на офіс "Батьківщини".

"Задум іноземної спецслужби полягав у тому, щоб посварити вітчизняний політикум з державною владою та на основі штучно створеного прецеденту спровокувати акції протесту під час святкування Дня Конституції України", - наголосив Кононенко.

Він зазначив, що зловмисників затримали сьогодні о пів на п'яту ранку при спробі закидати офіс партії пляшками з запалювальною сумішшю. Під час затримання у них були вилучені телефони з перепискою з особами, які перебувають на території Росії. У переписці були розписані вказівки і сума грошової винагороди, яка становила кілька тисяч доларів.