Підстав для санкцій проти російських операторів зв'язку немає, - Нацкомісія

У Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), відсутні претензії щодо безпеки до мобільних операторів з російським капіталом

Немає й передумов для впровадження проти них будь-яких санкцій, передає "Інтерфакс-Україна"

Як стверджує голова регулятора Олександр Животовський, усі питання щодо захищенності інформації та можливості управління з території Росії були вирішені операторами ще 2014-2015 року.

"Оператори, зі свого боку, проводили дії, спрямовані на виконання вимог як регулятора, так і СБУ. Це стосувалося тих речей, які говорили б про те, що їхні мережі не управляються з іншої країни, про те, що інфраструктура захищена настільки, наскільки це взагалі можливо, коли ми говоримо про мобільний зв'язок", - розповів він.

За словами Животовського, на сьогоднішній день жодних підстав для введення обмежень діяльності з точки зору безпеки до жодного з операторів "великої трійки" або інших дещо менших операторів немає.

"Ніяких передумов для можливого запровадження будь-яких санкцій проти мобільних операторів з російським капіталом я на сьогоднішній день не бачу", - наголосив він.