У Львові досі лежить 11 тис. тонн сміття

У Львові залишається невивезеним понад 10 тис. 745 тонн накопиченого сміття; за останню добу з міста вивезено лише 280 тонн відходів

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак, передає УНІАН

"За попередню добу з міста було вивезено 280 тонн твердих побутових відходів, з них - 265 тонн за угодами, які перевізники мали укладені раніше, і 15 тонн - за домовленостями, які уклали після комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій", - зазначив Бабак.

За даними управління житлового господарства Львівської міської ради, сміття не вивезено з 449 контейнерних майданчиків житлового фонду – 39% від загальної кількості, загалом це 6735 тонн.

На перевантажувальних станціях залишаються не вивезеними 3800 тонн відходів.

Найбільше контейнерних майданчиків, з яких не вивезено сміття - у Сихівському, Шевченківському, Франківському районах Львова.

Повністю очищені від сміття контейнерні майданчики Галицького району, який є центральним районом міста.

Тим часом користувачі Facebook опублікували фото сміття під двома студентськими гуртожитками Львова на Пасічній. У коментарі пишуть, що сміття накопичилося так багато, що мешканці гуртожитків скидають нове сміття до купи просто з вікон.

Загалом у Львові 1 тис. 237 сміттєвих майданчиків житлового фонду, 23 майданчики закладів охорони здоров’я, 116 сміттєвих майданчиків освітніх установ, 39 контейнерних майданчиків підприємств (супермаркетів) і 43 майданчики на ринках.