Плата за дружбу з Путіним: ПАРЄ почала процедуру імпічменту Аграмунта

Парламентська Асамблея Ради Європи проголосувала за зміни до регламенту організації, якими почала процедуру імпічменту для Президента ПАРЄ Педро Аграмунта

Про це на своїй сторінці у Faсebook написала перший заступник очільника Верховної Ради, член постійної делегації України у ПАРЄ Ірина Геращенко.

Вона зауважила, що 154 зі 197 присутніх у залі членів ПАРЄ висловилися за зміни до регламенту Асамблеї, що означає, що вони, по суті, висловили недовіру Аграмунту. 

За її словами, президент Асамблеї мав би негайно сам подати у відставку, натомість він втік до Іспанію.

"І тому тепер ми можемо проголосувати за імпічмент і маємо на це регламентні норми. Перший імпічмент в історії ПАРЄ. От що буває з друзями Кремля, любителями чорної ікри і рублів, вояжів в Москву і Пітер", - наголосила Геращенко.

Тим часом член постійної делегації у ПАРЄ, депутат "Народного фронту" Леонід Ємець на своїй сторінці у Facebook зауважив, що після імпічменту Аграмунта позбавлять усіх привілеїв та права бути обраним на керівні посади взагалі. 

"Прогнозую, що підписи за імпічмент будуть зібрані вже сьогодні. А запуск імпічменту можливий вже післязавтра. Це плата за співпрацю з режимом Путіна та легітимізацію злочинів сирійського диктатора Асада", - підсумував Ємець.