У Красногорівці через менінгіт 1 людина загинула, 6 ушпиталено

Через загрозливу ситуацію зі стафілококовим менінгітом у прифронтовому місті Красногорівка на Донеччині обстежено 70 осіб, з яких 6 - ушпиталено, а одна людина померла

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Facebook.

За його словами, загиблою є 16-річна дівчина, Валерія. Ввечері 24 червня у неї підвищилася температура, вранці її доправили до лікарні у Курахово, а звідти о 16:30 - до Слов’янська. "Лікарі боролися за її життя, але на жаль, вночі 26-го червня вона померла", - зазначає керівник Донеччини.

Місцеві лікарі та влада відкидають варіант так званого побутового зараження: дівчинка виховувалася у повній благополучній родині, де дотримуються усіх необхідних санітарних норм. Припускають, що інфекцію Валерія отримала саме повітряно-крапельним шляхом.

Як доповіла йому заступник Мар'їнської районної держадміністрації Тетяна Збуцька, 26 червня у Красногорівці обстежили 70 осіб, які контактували з дівчинкою, оскільки хвороба може передаватися повітряно-крапельним шляхом. Серед обстежених виявили десятьох з підвищеною температурою тіла, шістьох з них госпіталізували, четверо від госпіталізації відмовилися – їм виписали ліки та відправили додому, оскільки примусово утримувати їх у лікарні лікарі не мають права. В усіх обстежених взяли необхідні аналізи, 27-го мають бути результати.

Згідно розпорядження Жебрівського, до Красногорівки були направлені додаткові бригади медиків. "Потрібно обстежити людей та виявити, звідки взялася інфекція", - додав він.