Загроза зростає: НАТО готується до будь-якої агресії Росії проти інших держав

Країни-члени НАТО відзначають зміцнення військового потенціалу Росії та готуються до майбутніх агресивних дій держави

Про це під час виступу в Брюсселі заявив очільник військового комітету НАТО генерал Петр Павел, повідомляє видання Politico.

Він зазначив, що зараз Альянс зтикається зі спробами Кремля збільшити свій військовий потенціал практично на кожному рівні, тож країни-члени НАТО зараз готуються до того, щоб запобігти повторенню військової інтервенції Росії в Криму і на сході України.

"Коли йдеться про можливості, немає сумнівів в тому, що Росія розвиває свої можливості як у традиційних, так і в ядерних сферах. Коли йдеться про наміри, немає сумнівів у її здатності розгорнути війська на великій відстані та ефективно використовувати їх досить далеко від власної території", - пояснив Павел.

Попри це, за його словами, НАТО досі не може повністю зрозуміти намірів російської влади. Організація не має чіткого уявлення про те, чи має Кремль агресивні наміри проти Альянсу. 

Він також відзначив зростаючу військову присутність Росії, говорячи про повідомлення щодо розміщення ядерних міжконтинентальних балістичних ракет в Калінінграді та Криму. Кремль також продовжує модернізувати свою армію.

"Є елементи, які повинні нас хвилювати, і ми повинні бути готові. Тому ми сприймаємо цю навіть потенційну загрозу дуже серйозно. Ми робимо все можливе, щоб бути готовими як з точки зору можливостей, так і готовності, щоб зіткнутися з будь-якою потенційною загрозою, яка відобразила б ситуацію, про яку ми знаємо через Крим, східну України, щоб вона не повторилася ні з ким із союзників НАТО", - підсумував Павел.