Прокуратура шукає очевидців підриву розвідника у Києві

Головна військова прокуратура розшукує очевидців терористичного акту, в результаті якого загинув офіцер ГУР МОУ

Про це повідомила речниці голови ГПУ Лариса Сарган.

"27.06.2017 приблизно о 08 год. 10 хв. у м. Києві по вул. Механізаторів (перед перехрестям з вул. Солом’янською) невстановленими особами вчинено терористичний акт шляхом підриву вибухового пристрою, який було закладено (за наявною інформацією) у салоні автомобіля марки «Mercedes-Benz», реєстраційний № АА 6609 АВ.

У результаті вибуху загинув офіцер Головного управління розвідки Міністерства оборони України Шаповал Максим Михайлович", - йдеться у повідомленні.

Всіх очевидців зазначеного теракту, осіб, яким відомі будь-які обставини злочину і подій, які йому передували, а також водіїв, на автомобільних відеореєстраторах яких зафіксовано подію та обстановку до і після неї, закликають  невідкладно звертатися до старшого слідчої групи (тел. 097-297-33-70).

Читайте також: В Києві підірвали авто командира розвідників. Усе, що відомо

  • Автомобіль з Шаповалом підірвалося 27 червня о 08.14 ранку на перехресті вулиць Соломʼянська та Олексіївська через вибуховий пристрій, який знаходився всередині салона під сидінням військового. Не виключено, що вибухівку могли закласти на СТО, де незадовго перед цим була автівка.
  • Правоохоронці кваліфікували вибух автомобіля у центрі столиці як терористичний акт.
  • Керівництво силових органів України впевнене у російському сліді цього замаху й пов'язує його зі службою Шаповала у зоні АТО.