Добкін заявив, що недоторканність з нього хочуть зняти для "балансу"

Колишній міський голова Харкова, нардеп від "Опозиційного блоку" Михайло Добкін вважає, що подання на нього ГПУ оформила для політичного "балансу"

Про це Добкін заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами нардепа,  його прізвище вирішено було внести для "балансу", оскільки п’ятеро попередньо заявлених на зняття недоторканості членів парламенту є представниками владної парламентської коаліції. "А також для такого щоб було, що відповідати численним журналістам, які все частіше й частіше задаються питання "Чому не бореться з корупцією Генеральна прокуратура?", - додав він.

"Це баланс, для того щоб генеральний прокурор міг сказати, що він не зважає на приналежність до фракції, до партії, що він карає усіх підряд", - наголосив Добкін.

Водночас, як стверджує політик, він нібито вже за тиждень знав про підготовку на нього подання Генпрокуратурою.

Кримінальне провадження щодо 78 га, про яке йдеться у заяві генпрокурора Юрія Луценка, каже Добкін,  було відкрито у листопаді 2014 року.

"Жило це провадження своїм життям. Ну, а як вийшло так, що воно потрапило до його (генпрокурора – ред..) поля зору, я вже говоритиму на регламентному комітеті (Верховної Ради – ред.), коли пояснюватиму відсутність причин для винесення такого провадження", - сказав нардеп.