"Діти плакали, стюардеси мовчали": через Медведєва літакам не дозволяли посадку в "Шереметьєво"

Російський прем'єр Дмитро Медведєв пересів на гвинтокрил, щоб не створювати затори на дорогах, але тепер створює їх у небі

Минулого тижня через те, що Медведєв мав приземлитися в "Шереметьєво", звичайним літакам довелося летіти на посадку в "Домодєдово" або ж намотувати кола в небі в очікуванні дозволу посадки, передає телеканал "Дождь".

Наприклад, переліт  з Анапи до Москви замість 2 годин зайняв усі 5 і змусив пасажирів понервувати.

"Було відчуття неприємного нерозуміння, коли літак йде на одне коло - кожен був в такій ситуації, і це повторюється ще раз і ще раз, мовчать стюардеси ... літак знизився, я вже подивився в інтернеті - знизився на 300 метрів, мабуть, команда вже була або командир сподівався, що дадуть посадку. І в останній момент він бере вправо і літак набирає висоту, швидкість", - розповідає пасажир на ім'я Віктор.

Його літак "нарізав" кола над аеропортом, після цього пішов на дозаправку в "Домодєдово" - потім переляканим пасажирам пілот оголосив: посадку не дали через урядовий борт.

"Посадка була досить нормальною, всі почали радіти, коли ми сідали, але тут вмикнулися динаміки, і командир повідомив, що літак не зміг здійснити посадку в "Шереметьєво", тому що урядові гвинтокрили здійснювали посадку в "Шереметьєво" і небо було закритим", - додає його дружина Анастасія.

Як наслідок, пасажири, які з Москви мали летіти далі, запізнилися на свої рейси.

"Рейс на Камчатку полетів без мене, я "завис" на добу ... ми кружляли, кружляли, потім дозволили сісти - в цей час борт на Камчатку вже успішно вилетів", - скаржиться пасажир Кирило.