"ДНР" може влаштувати теракти проти мирних жителів

Терористи з окупованих територій Донецької області можу влаштувати провокації та терористичні акти проти мирного населення

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на слова української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

У відомстві зазначили, що вчора, близько 3-ої години дня, окупанти обстріляли житлові квартали Красногорівки. Під час цього один з боєприпасів розірвався на пришкільній території, в безпосередній близькості від будівлі Красногорівської загальноосвітньої школи №1 в мікрорайоні Сонячний. На той час людей у будівлі не було. 

Таким чином, бойовики "ДНР" можуть вдатися до серйозних провокацій і навіть терористичних актів в населених пунктах на Донецькому напрямку проти мирного населення. При цьому провокація може відбутися як на окупованій території, так і містах, підконтрольних українській владі.  

У такий спосіб окупанти хочуть скомпрометувати та звинуватити у терактах ЗСУ, щоб зірвати перемир’я, оголошене на період збору врожаю.

"Такі дії керівництва ОРДО свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей", - наголосили у відомстві.