Стало відомо, як покарають Україну і Росію за війну на "Євробаченні"

Через скандал з недопуском на конкурс "Євробачення" росіянки Юлії Самойлової Європейська мовна спілка оштрафує як Україну, так і Росію, яка хотіла порушити українське законодавство

Про це заявив голова Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) Зураб Аласанія в коментарі 112.ua.

Він уточнив, що лист з повідомленням про те, що на Україну буде накладено санкції через недопуск на Євробачення російської співачки Юлії Самойлової, отримав вранці.

"Дуже довгий лист, вказані порушення незначні, єдине значне щодо недопуску Самойлової", - сказав він, зазначивши, що поки не відомо, чи випустила вже офіційну заяву "Європейська мовна спілка".

За словами Аласанії, розглядався також варіант усунути Україну від участі у майбутніх конкурсах на рік або більше, проте вирішили, що це занадто жорстке покарання і слід обмежитися грошовим: "Сума покарання може скласти до 200 тис. євро, які буде зобов'язана виплатити Національна суспільна телерадіокомпанія".

Аласанія розповів, що на оскарження рішення є 20 діб і процес вже розпочався. "Будемо оскаржувати рішення в Наглядовій раді Євробачення, хоча є відчуття, що це ні до чого не призведе. Власне, остаточне рішення ними прийнято", - сказав Аласанія.

За словами голови НСТУ, "Європейська мовна спілка" не хоче втрачати Росію. "Тому, наскільки відомо, вирішили все обнулити: а саме, Росію також оштрафують за те, що вони, всупереч взятим зобов'язанням, запропонувала до участі в конкурсі співачку, яка порушила закон України. І все – після цього запропонують почати з чистого аркуша", - сказав Аласанія.