Українець створив додаток, який допомагає людям з вадами слуху відчувати музику

Український розробник Віталій Потапчук створив додаток BeWarned Dance, завдяки якому люди з вадами слуху зможуть "відчути" музику

Цей додаток - частина стартапу, який працює над створення програм для людей із вадами слуху, повідомляє "Українська правда. Життя".

Ідея спала Віталієві на думку, оскільки його дружина не має можливості почути музику. Чоловік і сам у два роки майже повністю втратив слух. Намагаючись вирішити власні проблеми, Віталій зрозумів, що може допомогти мільйонам інших (за даними ВООЗ, у світі близько 400 мільйонів людей, які мають ураження слуху різного ступеня).

"Ми з командою вирішили створити BW Dance для того, щоб всі люди в однаковій мірі могли насолоджуватися музикою, її ритмом, вібраціями. Як ніхто інший я знаю, що багатьом мої друзям і знайомим не вистачає невеликих радостей в житті. BW Dance дозволить людям, які не чують, провести Новий рік і Різдво під святкові мотиви всім відомих пісень", - розповів Потапчук.

Програма українського розробника дозволяє танцювати і "відчувати" музику, перетворюючи її у вібрації, спалахи й візуальний еквалайзер. 

Додаток було протестовано на дітях, які вперше відчули музичні ритми.

BeWarned Dance можна завантажити для iОС та для Android.