Facebook зніматиме власні фільми та розважальні шоу

Популярна соціальна мережа веде переговори з голлівудськими студіями, щоб випускати власний телевізійний контент, і готова вкладати до $3 млн за серію

Зміст

Про це пише The Wall Street Journal.

Цільовою аудиторію нового напрямку діяльності Facebook названо вікову групу у віці від 13 до 34 років. Особлива увага приділятиметься глядачам у діапазоні 17-30.

Як зазначається, спершу це буде мелодраматичний серіал, а також ігрове шоу "Last State Standing" від виробників American Ninja Warrior. Перші серії вийдуть вже наприкінці літа.

Назви компаній- виробників та продюсерських агенцій при цьому не розголошуються, так само як і імена акторів. Проте вже відомо, що yа кожну серію Facebook витратить біля $3 млн.

Читайте також: 10 серіалів 2017 року, які краще не пропустити

Цю інформацію офіційно підтвердив AFP віце-президент Facebook у зв’язках зі ЗМІ Нік Грудін.

"Наша мета полягає в тому, щоб зробити Facebook місцем, де люди можуть об'єднуватися навколо відео", - сказав Грудін, зазначивши, що компанія Facebook та її співробітники "експериментуватимуть з тими шоу, навколо яких ви зможете побудувати спільноту  -  від спорту до комедії, від реаліті-шоу до розважальних програм".

"Спершу Facebook фінансуватиме ці шоу самостійно, - сказав він, - але з часом ми хочемо допомогти багатьом творцям створювати відео, які самофінансуватимуться за аналогією з такими продуктами як "Ad Break".

Власний кіно- і телепродукт вже створюють міжнародні інтернет гіганти Netflix, Amazon і Hulu.