"Вірила, що нас немає в Україні": мати полоненого росіянина про війну на Донбасі

Мати полоненого на Донбасі російського військового Віктора Агеєва заявила, що гадки не мала про поїздку її сина воювати в Україні

Про це Світлана Агеєва розповіла в інтерв'ю, повідомляє "Новая газета".

"Він мені казав: їду за контрактом. Надсилав на "Однокласниках" скан наказу про те, що йому дали звання єфрейтора. Я була впевнена, що він знаходиться в Ростовській області і проходить там службу в 22-й частині. Він мені фотографії надсилав, де він у військовій формі з іншими хлопцями, вони тримають прапор і на ньому написано щось про підрозділи РФ. А воєнком Костянтин Еллер, коли приїхав, мені сказав, що прапор цей несправжній", - розповіла жінка.

За словами Агеєвої, про війну на Донбасі вона дізнавалася з програм російських телепропагандистів Кисельова та Соловйова і думала, що її син у Ростовській області охороняє кордон із Україною.

"Я людина не військова, але дивлячись наш телевізор думала, що ми там в Ростовській області охороняємо наш кордон. Ми - росіяни. Знала, що там дуже небезпечно. Непокоїлася за Віктора. Тим більше розвідка. Але я вірила, що нас там немає, в Україні. Були ж офіційні заяви, що наші не присутні. Я вірила", - додала  Агеєва.