Затриманий в Італії боєць ЗСУ - чинний заступник командира в батальйоні ім. Кульчицького

Затриманий в Італії український військовий Віталій Марків є чинним заступником командира взводу в батальйоні Нацгвардії України ім. генерала Сергія Кульчицького

Про це 1 липня в ефірі телеканалу "112.Україна" повідомив нардеп від БПП Андрій Антонищак, який є координатором батальйону ім.Кульчицького. 

"Він не був у батальйоні Кульчицького, він служить у батальйоні Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Що стосується затримання Марківа взагалі, то це - незаконно", - заявив нардеп. 

Як у свою чергу повідомив радник глави МВС, нардеп Антон Геращенко, Марків приїхав до Італії "провідати матір, яка мешкає там, та був затриманий правоохоронцями". 

"Уся ця історія більше схожа на чергову російську провокацію. Справа в тім, що у батальйоні ім.Кульчицького, який розташовувався у той час у тому місці (у 2014 році біля Слав'янська) просто не було мінометів, з яких можна було б вразити фотокора з Італії та кореспондента з РФ. Це (звинувачення Марківа) - абсолютний абсурд", - заявив Геращенко. 

Він додав, що в Італії було видано ордер на затримання та арешт громадянина України ще у грудні 2016 року. 

"Зараз ми уточнимо, чи він виставлявся в Інтерпол, але це навряд, бо у такому випадку він би був затриманий вже на виїзді з України", - додав Геращенко.