Італія може закрити порти через мігрантів

Італійський уряд погрожує закрити порти і конфіскувати рятівні судна, що належать допомоговим агенціям, на яких прибувають біженці із Лівії

Про це повідомляє BBC України.

В Агенціїї ООН з питань біженців заявляють, що країні потрібно більше допомоги на тлі дедалі більшої кількості біженців із Африки. Адже від 2014 року через італійські порти до Європи потрапили понад 500 тисяч мігрантів.

Після того, як впродовж лише двох днів минулого тижня до країни прибули понад 12 тисяч мігрантів, уряд Італії став вимагати активних дій від інших країн Євросоюзу.

"На наших очах в Італії розгортається трагедія. І це не може залишатися суто італійською проблемою", - заявив Верховний комісар ООН з питань біженців Філіпо Гранді.

29 червня комісар ЄС з питань міграції Дімітріс Аврамополус пообіцяв виділити більшу фінансову допомогу Італії, і закликав країни-члени продемонструвати більшу солідарність.

Відомо, що більша частина мігрантів, котрі прибувають до Італії, відпливають із Лівії, через яку до Європи прагнуть потрапити мігранти із країн на південь від Сахари, Аравійського півострова, Єгипту, Сирії і Бангладеш.