Проти затриманого в Італії українця свідчив французький журналіст

Проти затриманого в Італії українського військового Віталія Марківа давав свідчення французький журналіст Вільям Рогелон, який постраждав в ході обстрілу під Слов'янськом в травні 2014 року

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

МВС стурбоване затриманням бійця батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького в Італії, якого підозрюють у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Рокеллі та його напарника Андрія Миронова поблизу Слов'янська.

Прокуратура міста Павія (італійський регіон Ломбардія) відкрила справу за інформацією французького журналіста Вільяма Рогелона.

"В рамках цієї справи французький журналіст вказав на те, що смерть вищевказаних журналістів стала наслідком застосування зброї підрозділом НГУ, в якому проходив службу затриманий Марків. Крім того, в рамках показань французький журналіст надав відеоряд", - йдеться в повідомленні.

За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок обстрілу з боку російсько-терористичних військ. Також у МВС підтвердили, що Марків повернувся в Італію під час відпустки.