Сьогодні у Карлових Варах відбудеться прем'єра української кінострічки "Стрімголов"

Сьогодні, 2 липня 2017 року, на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах в Karlovy Vary Municipal Theatre відбудеться світова прем'єра повнометражної української кінострічки "Стрімголов" (міжнародна назва "Falling")

Про це повідомляє офіційний сайт кінофестивалю.

Це дебютний фільм режисера Марини Степанської. Проект став переможцем Восьмого конкурсного відбору Держкіно. Цього року фільм також був відзначений у секції Comming Soon New Talents у рамках індустріальної платформи Вільнюського міжнародного кінофестивалю Meeting Point – Vilnius де у якості призу отримав спеціальний показ на Канському кіноринку.

Виробництво стрічки "Стрімголов" здійснила компанія ІнсайтМедіа за фінансової підтримки Держкіно України. Продюсерами виступили Олена Єршова та Володимир Філіппов.

На прес-конференції присвяченій участі українських стрічок у цьогорічному фестивалі у Карлових Варах, міністр культури України Євген Нищук заявив, що відродження українського кінематографу є одним з пріоритетних напрямків для уряду. Кіно - це те, що виховує суспільство, те, що примирює, те, що робить Україну впізнаваною у всьому світі. Голова Держкіно Пилип Іллєнко додав, що саме дебютне кіно у найближчий перспективі створить нове обличчя українського кінематографу й успіх фільму "Стрімголов" лише підтверджує цю тенденцію.

На честь участі фільму у програмі фестивалю заплановано урочистий прийом який відбудеться за підтримки Благодійного фонду Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього".

"Стрімголов" - це психологічна драма про пост-революційне покоління молоді яке перебуває у пошуку свого місця у сучасній Україні. Це історія двох молодих людей, які випадково зустрілися у складні для обох часи та провели декілька щасливих днів разом і як ця негадана зустріч змінила все.

В українському прокаті "Стрімголов" очікується восени цього року.