У ГПУ є запитання до деяких міністрів, - Луценко

Зараз проводиться слідство проти багатьох фігурантів кримінальних проваджень, в тому числі у ГПУ є запитання і до діючих міністрів

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко сказав у телевізійному інтерв’ю, інформує у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"У нас зібрано достатньо доказів для того, щоб переконати неупереджених депутатів - і тут ключове - неупереджених, в необхідності зняття депутатської недоторканності і продовження досудового слідства. Все це буде супроводжуватися демонстрацією аудіозаписів, відеозаписів, документами. І з моєї точки зору, ні в комітеті, ні у Верховній Раді не має відбутися суд. Має відбутися просто перевірка - є докази ймовірних правопорушень? Чи достатні - буде визначати суд", - зазначив генпрокурор.

Луценко також наголосив, що не закриватиме очі на дії народних депутатів, щоб зберегти коаліцію.

Він також не виключив, що поряд з поданнями на зняття недоторканності з народних депутатів можуть з'явитися претензії й до урядовців як колишніх, так і чинних.

"Я не можу виключити як нових подань до народних депутатів, так і дій щодо діючих міністрів. Така в нас робота. Зараз проводиться слідство проти багатьох фігурантів, в тому числі в нас є запитання і до діючих, і колишніх міністрів. І вони також пройшли по якісь окремій партійній квоті уряду", - зазначив Луценко.