Отруєння суші в Києві: у майже 100% ресторанів проблеми із санітарією

За результати перевірки київських ресторанів, лише в 4 із 103 столичних закладів не було виявлено ніяких порушень

Про це повідовим заступник начальника Головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів в Києві Олександр Овчаренко, передає 112 канал.

За його словами, лише 4 заклади працювали за всіма санітарними нормами, у всіх інших були виявлені порушення, причому 30% закладів були вимушені тимчасово зачинитися. Також 15 закладів в Києві взагалі недозволили державній службі проводити перевірку.   

"Були виявлені випадки риб без маркування, тобто, по документам, купують деяку кількість риби у однієї компанії і по цим документам потім випускають іншу рибу, вже невідомого походження", - якої вона якості незрозуміло ", - розповів Овчаренко.

Також серед порушень було виявлено: зберігання в одному холодильнику простроченої та не простроченої продукції, порушення товарного сусідства, наявність бруду в приміщенях, відсутність санітарних довідок у персоналу.

Також за словами Овчаренко, іноді взагалі неможливо було виявити ні походження риби, ні її постачальника.

"Були випадки, коли невідомого походження були як постачальник, так і риба. Приїхав такий хлопець у футболці та кедах, з поліетиленовим пакетом зі шматком лосося. Доброго дня, я приніс продукцію", - бідкається Овчаренко.